» استراتژی سکوت تهدیدکننده و ایجاد یک سازمان برای ایستادگی مستمر/
من برای موسوی برنامهریزی میکردم
گروه فرهنگی: در روزهای کوتاهی که تهران شاهد برخی ناآرامیها بود، علاوه بر سران سیاست جهانی، یکی از چهرههای فلسفی غرب نیز در ظاهر سیاستمداران تندرو و بینزاکت نسبت به ایران ظاهر شد.
اسلاوی ژیژک، فیلسوف، جامعهشناس و سیاستمدار مطرح اسلوونیایی که در گذشته نیز درباره ایران سخنان زیادی گفته است، این بار هم با انتشار مقاله، ایراد سخنرانی و مصاحبه و امضای نامه از آشوبگران در ایران حمایت کرد.
اما اسلاوی ژیژک در تازهترین اظهارنظر، هفته گذشته در همایشی که با عنوان «فستیوال مارکسیسم 2009» در لندن برگزار شده نیز حامیان موسوی را به استراتژی «سکوت تهدیدکننده» دعوت کرده و از ارتباط خود با موسوی، درحد برنامه ریزی برای او، پرده برداشت.
اسلاوی ژیژک (Slavoj zizek) که به عنوان یک فیلسوف، جامعهشناس و سیاستمدار اسلوونیایی مطرح است، استاد جامعهشناسی دانشگاه لوبلیانا اسلوونی و کالج لندن است. وی حتی در سال ???? بهعنوان کاندیدای ریاست جمهوری از سوی حزب لیبرال دموکراسی اسلوونی معرفی شد. شهرت ژیژک برای مقاله هایی است که در موضوعاتی پراکنده مانند جنگ عراق، سرمایهداری، جهانیشدن، رواداری، حقیقت سیاسی، سوبژکتیویته، حقوق انسانی، لنین، اسطوره، فضای مجازی، پسامدرنیسم، چندفرهنگگرایی، پست مارکسیسم، هیچکاک و لینچ نوشته است.
تقلید فلسفه از سیاست!
اکنون که چند ماه است نگاه سراسر جهان به تهران است، اهمیت ایران از چشم هیچ گروه و صنفی در جهان پوشیده نمانده و اظهار نظر چهره های فکری فرهنگی سیاسی و اقتصادی غرب، متوجه سرنوشت ایران و اهمیت بیسابقهی آن بوده است.
اما ژیژک در اولین اقدام جدی، در روزهای قبل از اعلام نتایج بررسی شورای نگهبان، در مقالهای با عنوان «آیا گربه به دره سقوط خواهد کرد؟» احمدینژاد و نظام جمهوری اسلامی ایران را با ادبیاتی هتاکانه مورد خطاب قرار داده بود.
او با اطمینان! از وقوع تقلب انتخاباتی، احمدینژاد را یک «پوپولیست فاسد اسلامو- فاشیست» نامیده و رژیم ایران را «قدرتی خودکامه و فاسد» نامیده بود.
علیرغم تعبیرات تند ژیژک در قبال احمدینژاد و نظام جمهوری اسلامی، وی با اتخاذ موضعی هوشمندانه موسوی را نماد انقلاب 1357 دانسته و با سرپوشگذاشتن بر مسئله عدول و انحراف موسوی از مواضع امام خمینی و مواضع خودش در آغاز انقلاب، سعی در بازتفسیر انقلاب اسلامی و معادل دانستن مواضع کنونی موسوی با انقلاب 1357 کرد.
وی در آن مقاله با تفکیک میان موسوی و کروبی نوشت: «کروبی عملاً یک اصلاح طلب است، او اساساً نسخه ایرانی از هویتی سیاسی را ارئه میدهد که به همه گروهها قول مساعدت میدهد. اما موسوی کاملاً با او متفاوت است: نام او مترادف بازدمیدن در رؤیایی عمومی است که انقلاب خمینی را به پیروزی رساند. این بدان معنی است که انقلاب ???? آیتالله خمینی را نمیتوان به جریان تندروی اسلامگرایی که قدرت را در دست دارد، تقلیل داد، این انقلاب بسی فراتر از آن بود. اکنون زمان به یاد آوردن شور وشوق باورنکردنی سال اول پس از انقلاب است.»
به این ترتیب او در عین انتقاد شدید و توهین به احمدینژاد و حکومت ایران، به جای آنکه مانند بسیاری از دستگاههای تبلیغاتی غرب، موسوی را یک اصلاحطلب غربگرا معرفی کند، ضمن بازتفسیر بیپایه و بدون استناد انقلاب اسلامی، سعی در اثبات آن داشت که رهبر و رئیسجمهور ایران از مواضع امام خمینی در 2 دهه پیش فاصله گرفتهاند اما موسوی یک انقلابی واقعی است.
همچنین او در اقدام دیگری با امضای نامه برخی روشنفکران امریکایی و اروپایی درباره وقایع پس از انتخابات در ایران، از آشوبگری و نقض قانون حمایت کرد.
در این نامه که امضای کسانی مانند نوال السعداوی فمینیست برجسته مصری و جون بائز خواننده، و جامعه شناسانی چون آلبرتو توسکانو، جورجو آگامبن، اسلاوی ژیژک، جودیت باتلر و اتین بالیبار دیده می شد، از حکومت ایران خواسته شده بود که با آشوبگران کاری نداشته باشد و بگذارد خودشان انتخاب کنند.
مقلدان یک مقلد در ایران
وی که به عنوان یک چهره چپ و مارکسیستی شناخته میشود، در ایران نیز شیفتگانی دارد که معدودی از مترجمان جوان محسوب میشوند که در روزنامه های زنجیره ای فعالیت می کردند و عمدتاً در قالب انتشار مجله ارغنون با محوریت مراد فرهادپور، با شیفتگی تام و تمام از چهره هایی مانند ژیژک یاد می کردند.
اظهار تمایل برخی مترجمان غربزده و متفکران مقلد ایرانی به روشنفکران چپ و مارکسیستی مانند ژیژک خصوصاً پس از آن بیشتر اوج گرفت که با ظهور پدیده احمدینژاد در ایران، برخی جریانهای راست و لیبرال روشنفکری ایرانی، برای کسب وجهه بیشتر در فضای عدالتخواهانه و فسادستیزانه کشورمان، ژست چپ به خود گرفتند و نهضت ترجمه چپ به راه انداختند. خصوصاً با دامنگسترشدن بحران سرمایه داری و سقوط سراسیمه کاپیتالیسم، چپگویی و چپنویسی این جریان بیشتر از پیش شده است.
به همین ترتیب، در غرب نیز با گسترش بحران مالی جهانی و به چالش افتادن ریشه های نظام سرمایه داری برخی گروه های دانشگاهی برای جلوگیری از گرایش متفکران و دانشگاهیان سراسر جهان به سوی نظام اقتصاد اسلامی و تجربه های موفق آن در سراسر جهان، در طی سال گذشته، چند همایش و فستیوال با حضور چهره های چپ برگزار کرده اند تا نسخه چپ را به عنوان علاج نظام سرمایه داری مطرح کنند.
"مارکسیسم 2009" نیز نام فستیوالی بود که هفته گذشته از دوم تا ششم جولای در لندن توسط حزب کارگران سوسیالیست انگلیس برگزار شد. این همایش که ژیژک در آن سخنرانی کرد، با شعار «کاپیتالیسم دیگر کار نمی کند» در لندن برگزار شد.
در این همایش، چهرههای مارکسیست و جنبش چپ مثل الکس کالینکوس عضو عالیرتبه حزب کارگران سوسیالیست، تونی بن نماینده سابق حزب کارگر بریتانیا، شیلا روباتم نویسنده فمینیست، طارق علی متفکر مارکسیست پاکستانی تبار، تری ایگلتون منتقد برجسته ادبی مارکسیست، لوئیجی فیوری از بازماندگان جنبش مقاومت ضد فاشیسم ایتالیا شرکت داشتند.
پیشنهادهای ژیژک به حامیان موسوی؛ استراتژی «سکوت تهدیدکننده» و «ایجاد یک سازمان برای ایستادگی مستمر»
اما اسلاوی ژیژک در تازهترین اظهارنظر، که در سخنرانی گردهمایی کمونیسم 2009 و مصاحبه پس از آن صورت گرفت، حامیان موسوی را به استراتژی «سکوت تهدیدکننده» دعوت کرد.
«انقلابی گری امروز چه معنایی دارد؟» عنوان سخنرانی وی بود. او، درباره برخی از مهمترین مسائل مهم و حیاتی جهان امروز و بحران اخیر ایران حرف زد. او در بخشی از سخنان خود درباره رویدادهای ایران گفت:
«می دانید چه چیزی در باره ایران مرا ناراحت کرده؟ اینکه همه چیز در هالهای از ابهام پوشیده شده. اکثریت مردم غرب تصور کردند یک اصلاحطلب غربی دارد، قدرت میگیرد. از طرف دیگر، این توهم هم وجود دارد که همه چیز توطئه سازمان سیا است. اما بحران درونی ایران این است که موسوی یک اصلاحطلب طرفدار غرب نیست بلکه یک انقلابی اصیل است. اگر ما نتوانیم این را تشخیص دهیم، کار ما زار است.»
اما شاید اگر مقاله چند روز پیش او یا مصاحبهاش پس پایان از این سخنرانی نبود، ممکن بود تصور شود ژیژک با این سخنان قصد تخطئه موسوی را داشته است.
اما او در این گفتگو اظهار داشت: «اکنون لحظهای حساس و سرنوشتساز است، به خاطر این شوری که هست اما هر ابلهی میتواند پرشور و شوق باشد. مسئله اصلی دست یافتن به یک سازمان باداوم است.»
وی همچنین از حامیان موسوی خواسته است که تبدیل به یک «سکوت تهدیدکننده» شوند و گفته: «به نظر من بزرگترین خطر این شورشهای پوپولیستی این است که شما این جنبش عظیم را دارید، همه با هم همبستگی دارید و این کار از هر ابلهی برمیآید اما هنر واقعی این است که یک سازمان واقعی برای ایستادگی پیدا کنید؛ یک نوع کار شبکه ای. فشار باید ادامه داشته باشد. شاید تظاهرات نه، بلکه شما باید یک نوع سکوت تهدید کننده باشید.»
تأکید ژیژک بر لزوم ایجاد یک سازمان برای ایستادگی مستمر، یادآور سخنان اخیر موسوی در ایجاد حزب برای ادامه کارش است.
ژیژک البته نمی تواند ناامیدی اش را از آرامش دوباره تهران پنهان کند و می گوید: «شاید در این مرحله، کار از دست رفته باشد گرچه امیدوارم حقیقت نداشته باشد، اما فکر می کنم هنوز فضای کافی وجود دارد که میتوان اشغال کرد، یک نوع کار شبکهای سازمانی میتواند به وجود آید.»
وی در فراز پایانی این مصاحبه، از ارتباط باواسطه و استراتژیکش با موسوی پرده برداشته، و ضمن آرزوی موفقیت برای آشوبگران، نسبت به سفر به ایران ابراز تمایل شدید کرده و گفته است: «من دوست دارم به ایران بیایم اما یک نفر مرا تقریباً به موسوی وصل کرد تا برایش برنامه ریزی کنم و به من گفتند که یا ایران را نخواهی دید یا در صورت پیروزی ایشان، به ایران دعوت خواهی شد و این تنها فرصت من بود. من بنا بود، سال قبل به ایران بروم اما یکی از اساتیدی که مرا دعوت کرد، دستگیر شد.»
کلمات کلیدی:
کلمات کلیدی:
ایلنا: استاندار خراسان رضوی در آستانه سفر رییسجمهور به مشهد مقدس با صدور اطلاعیهای مردم این استان را به شرکت در مراسم استقبال از احمدینژاد در صحن جامع رضوی دعوت کرد.
در متن اطلاعیه محمدجواد محمدیزاده آمده است:
خراسان رضوی سرزمین سرافرازان، دیار دینداران راست قامت و پهندشت فرهنگ و افتخار بار دیگر میزبان فرزند خلف ملت، دکتر احمدینژاد است.
ریاست جمهوری اسلامی ایران، در طلیعه شروع دومین دوره خدمتگزاری به مردان و زنان شریف ایران اسلامی و به شکرانه نعمت حضور همراه با اقتدار و حماسهآفرین مردم در پای صندوقهای رای و خلق برگ زرین و ماندگار انتخابات 22 خرداد، عاشقانه به سوی بارگاه ملکوتی علیبن موسیالرضا(ع) بال میگشاید تا در فضایی سرشار از عطر معنویت و ولایت، عطش برگیرد و در تداوم خدمت بیمنت به قشرهای مختلف مردم از شمس توس استمداد طلبد.
احمدینژاد در این سفر در جمع زائران و مجاوران صمیمی و ولایتمدار حضرت ثامن الحجج نیز حاضر و ضمن دیدار با آنان افق روشن و لبریز از عزم و اراده دولت و ملت در عرصه حفاظت از میراث گرانقدر انقلاب اسلامی، تقویت مبانی تبعیت از ولی امر مسلمین حضرت آیتالله خامنهای و چشمانداز ایران آباد، مقتدر و عزتمند را ترسیم خواهد کرد.
رجاء واثق دارم مردم آگاه و متدین این سرزمین قدسی که همیشه در صحنههای حمایت از خادمان خود شوری مضاعف داشته و در میدان تثبیت پایههای نظام سرآمد بودهاند، همچون گذشته میزبانی خاطرهانگیز برای میهمان گرانقدر خود خواهند بود و در بعد از ظهر روز پنجشنبه 25 تیرماه ضمن استقبالی شکوهمند، صحن جامع رضوی را در ساعت 18 با حضوری متراکم به همایش پاسداشت کوشش عزتمند و شبانهروزی مرد خستگیناپذیر عرصه اجرایی کشور، فرصت تجدید میثاق با رهبر معظم انقلاب اسلامی و نماد عظمت، وفاداری و قدرشناسی از دستاوردهای شگرف همدلی و وحدت و انسجام تبدیل خواهند کرد.
کلمات کلیدی:
شنیده شد «م.خ» مرد خاکستری اصلاحات اخیراً طی سخنانی در بنیاد باران با تمجید از شجاعت و استقامتهای اخیر موسوی گفته است: این میرحسین، میرحسین قبلی نیست.
جوان نوشت:قبلاً وقتی میخواستم درباره شورای رهبری با او صحبت کنم حاضر نبود بشنود ولی اخیراً 40دقیقه با او به صحبت نشستم و او شنونده بود و معتقد است که در انتخابات مجلس و شوراها رأی اول را دارد و مجلس و همچنین شورای آینده با وی است.
وی در ادامه سخنان خود با تقدیر از نقش خاتمی در انتخابات اخیر گفته است: خاتمی در پشتپرده انتخابات اخیر خیلی کمک کرد و برای انجام کار نیاز نیست ایشان در انظار باشد. مرد خاکستری اصلاحات همچنین از فاتح، مسؤول کمیته اطلاعرسانی ستاد میرحسین به خاطر هماهنگیهای مناسب در بین لایههای مختلف تشکر کرده است.
م.خ = موسوی خویینی ها ؛ از طلحه و زبیرهای امروزی
کلمات کلیدی:
کلمات کلیدی:
کلمات کلیدی:
به یاد دارم زمانی که آقای هاشمی رفسنجانی، آقای حبیبی را به عنوان معاون اول خود منصوب کرد بنده از آقای هاشمی به عنوان رئیس دولت خواستم که آقای حبیبی شورای نگهبان را رها کند ولی متاسفانه به آن عمل نشد و حالا به قول معروف خودشان آن را قانونی کردند.
حجتالاسلام سید رضا اکرمی در گفتگو با "شبکه ایران" سیاستزدگی در برخی تصمیمات را از جمله اشکالات اساسی حوزه مدیریتی کشور خواند که در 30 شاهد آن بودیم و اظهار داشت:متاسفانه در طول انقلاب اسلامی همواره مواضع و نظراتی طرح شده است که همیشه رنگ و بوی سیاسی داشته و علت آن هم عدم رعایت اخلاق است.
وی مصوبه اخیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص عدم حضور چندشغلهها در شورای نگهبان را یکی از تصمیماتی دانست که جنبه سیاسی دارد و افزود:نباید با اتخاذ مواضع نادرست نظام و انقلاب را خدشه دار کنیم.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در طول 30 سال انقلاب اسلامی خیلی از اصول و قوانین روی زمین مانده است مثل اصل هشتم امربه معروف و نهی از منکر یا شوراهای شهرو روستا که سه دوره است به پا شده، تصریح کرد: موضوع حضور دو شغلهها در شورای نگهبان نیز جزء آن اصولی است که مغفول مانده بود. و به یاد دارم زمانی که آقای هاشمی رفسنجانی، آقای حبیبی را به عنوان معاون اول خود منصوب کرد بنده از آقای هاشمی به عنوان رئیس دولت خواستم که آقای حبیبی شورای نگهبان را رها کند ولی متاسفانه به آن عمل نشد و حالا به قول معروف خودشان آن را قانونی کردند.
اکرمی در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا طرحی مانند موضوع حضور چند شغله ها در شورای نگهبان، برای مجلس خبرگان و مجمع تشخیص مصلحت نظام که هاشمی رفسنجانی همزمان ریاست هر دو را بر عهده دارد، در دستور کار مجلس قرار خواهد گرفت، گفت: اگر لازم به این کار باشد حتما در دستور کار مجلس نیز قرار خواهیم داد و مصالح افراد را نمیسنجیم چرا که مصلحت نظام برای ما شرط است.
کلمات کلیدی:
سحرنیوزنوشت:
» اعضای حزب میر حسین موسوی(طنز)
اعضای حزب آقای موسوی
1) جین شارپ (تئوریسین نافرمانیهای مدنی )
2) باراک اوباما ( رییس جمهور آمریکا )
3) گوردون براون ( نخست وزیر انگلیس )
4) مسعود رجوی (رهبر سازمان مجاهدین خلق )
5) انجلا مرکل (صدر اعظم آلمان )
6) محسن سازگارا (مدیر مرکز تحقیقات ایران معاصر در واشنگتن که به طور مستقیم تحت نظر CIA اداره می شود )
7) عزت الله سحابی (از رهبران نیروهای ملی مذهبی )
8) یحیی کیان تاجبخش (جامعهشناس دارای تابعیت آمریکا و نماینده مخفی بنیاد آمریکایی سوروس در ایران )
9) یورگن هابرماس آلمانی ( نظریه پرداز نافرمانی مدنی )
10) پیتر آکرمن ( بنیانگذار مرکز بینالمللی مبارزات بدون خشونت در واشنگتن که در سال 2005، دو کارگاه فوق محرمانه را در دبی برای فعالین ایرانی برگزار کرد.)
11) سدجا پپویچ ( بنیانگذار مقاومت دانشجویی صربستان، راهنمای گروههای مخالف ایرانی برای استفاده از روشهای کم خطر )
12) رضا پهلوی ( فرزند شاه سابق )
13) حییم سابان ( موسس مرکز سابان و میلیاردر صهیونیست )
14) جان کین ( نظریه پرداز سرویس اطلاعات خارجی انگلیس، MI6)
15) خانبابا تهرانی (عضو گروهک تروریستی منافقین )
اعضای حزب در سایه آقای موسوی
1) اکبر هاشمی رفسنجانی
2) محسن رضایی
3) محمد خاتمی
4) مهدی کروبی
5) فائزه هاشمی رفسنجانی
6) محسن هاشمی رفسنجانی
7) سعید حجاریان
8) مهدی هاشمی رفسنجانی
9) یاسر هاشمی رفسنجانی
10) شیرین عبادی
11) محمد علی ابطحی
کلمات کلیدی:
» گزارش تصویری>فرزندان مقام معظم رهبری
در تصویر حجج اسلام مصطفی ، مجتبی (وسط :مرحوم مجتهدی) مسعود و میثم خامنه ای را که در زمره خوشنام ترین آقازاده های ایران اند ملاحظه می فرمایید.
حجتالاسلام سید مصطفی خامنهای
کوه آبیدر، سید میثم و سید مسعود خامنهای در کنار پدر در سفر امسال به کردستان
حجتالاسلام سید میثم خامنهای در کنار پدر همسرش آقای لولاچیان
حجت الاسلام مسعود خامنهای، به همراه آیت الله خرازی، پدر همسر خود بر سر مزار حاج آقا مجتهدی(ره) است.
حجتالاسلام سید مسعود خامنهای در کنار پدر همسرش آیتا... خرازی
کلمات کلیدی:
سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی(منافقین داخلی؛ و ازحامیان سید محمدخاتمی ومیرحسین موسوی)، 13 رجب نامه ای احساساتی را نگاشته و به اسم دو فرزند خلف و خارج نشین بهزاد نبوی، یاسر و میثم، بر خروجی سایت خود قرار داد.
بهزاد نبوی که در ایام تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری اعلام کرده بود در صورت پیروزی احمدی نژاد از کشور خارج خواهد شد، پس از فروکش کردن آشوب اوباش به همراه تنی چند از هم کیشانش دستگیر، و پس از آن بود که "نامه" ی "چریک پیر روزت مبارک!" منتشر شد. در قسمتی از این بیانیه ی نامه نما آمده است:
«روزگار غریبیست پدر! بعد از سی سال دوباره به اوین برگشتی ولی نه توسط شاه، بلکه توسط نظامی که تمام عمر خود را صرف تثبیت و سرفرازی آن کردی، نظامی که به خاطر آن هفت سال از بهترین سالهای جوانیت را در زندان سپری کردی»
در توضیح عبارت به حق، احمقانه ی فوق ذکر نکات ذیل ضروری به نظر می رسد:
1- بهزاد نبوی کمنیست درست است که طبق ظواهر امر با رژِیم شاه مخالف بود اما به هیچ وجه خواهان برقراری حکومت اسلامی نبود و پس از دستگیری در زندان اوین، توسط شهید رجایی "مسلمان" می شود. این هم سلسولی شدن "کاملاً اتفاقی" با فردی چون رجایی که از مبارزین فعال نهضت به شمار می رفت و نیز "اسلام آوردنش"، سبب رفاقت شدید قاتل و مقتول می شود تا جایی که حتی رجایی، نبوی را در کابینه خود می گنجاند.
2- طبق اعترافات نورالدین کیانوری، بهزاد نبوی مأمور شماره ی یک "سیا" در ایران بود و دفاع سرسختانه ی هاشمی رفسنجانی از وی با وجود چنین اعترافی دلیل ادامه ی حیات زیستی و سیاسی نبوی می باشد.
3- در ماجرای هشتم شهریور و انفجار دفتر نخست وزیری به دست کشمیری، بهزاد نبوی با تشییع تابوت خالی مسعود کشمیری فرار وی از کشور را سبب شد. شهید لاجوردی، مسئول پرونده، در این باره با نوشتن نامه ای به امام، نبوی را هم دست کشمیری معرفی می نماید. با پیگیری پرونده، امام با توجه به خطر "نفوذی ها" و برای از رو شمشیر نبستن این طیف، دستور به مختومه شدن پرونده می دهد.
4- نمایندگی مجلس ششم و طرح مسئله ی خروج از حاکمیت که اخراج از حکومت را برای آنان در پی داشت نیز از جمله خدمات "چریک پیر" به نظام جمهوری اسلامی می باشد.
با وجود این موارد آشکار و احتمالاً هزاران مورد نهان چگونه سازمان منافقین انقلاب اسلامی در بیانه ی نامه گونه اش ادعا می کند وی برای "تثبیت" و "سرفرازی" نظام تمام عمر خود را صرف؛ و چند سال را "به خاطر آن" در زندان سپری نمود؟ این سؤالی است که پاسخ آن را تنها در دو کلمه می توان یافت: وقاحت و نفاق.
بخشی از وصیتنامه ی شهید اسد الله لاجوردی پایان بخش کلام خواهد بود: «خدایا تو شاهدی چندین بار به عناوین مختلف خطر منافقین انقلاب را همانها که التقاط به گونه منافقین خلق سراسر وجودشان را و همه ذهن و باورشان را پر کرده است و همانا که ریاکارانه برای رسیدن به مقصودشان دستمال ابریشمی بسیار بزرگ به بزرگی مجمع الاضداد به دست گرفته اند، هم رجائی و باهنر را می کشند و هم به سوگشان می نشینند.»
عکس بهزاد نبوی از عناصر مزدور ضد انقلاب و چریک پیر منافقین داخلی که متاسفانه و متاسفانه سیدمحمدخاتمی ومحمدرضا تابش وحامیانش به وی بسیار افتخار می کنند.
کلمات کلیدی: