سفارش تبلیغ
صبا ویژن
قناعت دولتمندى را بس و خوى نیک نعمتى بود در دسترس . [ و حضرتش را از معنى « فَلَنُحْیِیَنَّهُ حَیّاةً طَیِّبَةً » پرسیدند ، فرمود : ] آن قناعت است . [نهج البلاغه]
yazd blog
درباره



yazd blog

وضعیت من در یاهـو
کوشا
ما بر سر پیمان خود استواریم . . .
آهنگ وبلاگ
متاسفانه آقای هاشمی دچار فراموشی شده‌‌اند

"متاسفانه به نظر می‌رسد ایشان دچار فراموشی شده‌اند زیرا حقایق و واقعیت آنچه که در دو دولت ایشان بر رسانه‌ها و مطبوعات گذشته غیر از آن چیزی است که در این مصاحبه شرح گردیده است."

به گزارش شبکه ایران، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام که همانند هفته‌های آغازین آشوب‌های پس از انتخابات، در روزهای گذشته نیز سکوت پیشه کرده بود، دیروز یکشنبه میزبان جمعی از اعضای انجمن اسلامی دانشگاه تهران بود.

هاشمی رفسنجانی در دیدار میهمانان هفته گذشته رئیس بنیاد باران، ‌نقد اجتماعی و سیاسی را مبنای حیات نظام اسلامی خواند.

او گفت که "بهترین و صالح‌ترین کسانی که می‌توانند در عرصه نقد وارد شوند، دانشجویان و دانشگاهیان هستند و بدین لحاظ مسئولین باید با سعه‌صدر بیشتر عرصه را برای بیان ضعف‌ها و نارسائی‌ها هموار و به نقدهای منصفانه توجه کنند."

اما تاکید بر "حیات‌بخش بودن ‌نقد اجتماعی و سیاسی" در حالی از قول هاشمی رفسنجانی بر پیشانی رسانه‌ها نشسته که او در یکی از مصاحبه‌های جنجالی خود در سال 83 نیز، همین موضوع را، البته با غلظتی بیشتر، مطرح ساخته است.

*تمجید از نحوه تعامل دولت سازندگی با رسانه‌ها

رئیس مجمع تشخیص که در آستانه سالروز پیروزی انقلاب اسلامی در سال 83 با خبرگزاری ایسنا مصاحبه می‌کرد، ضمن تمجید از خدمات خود و دولتش، پیرامون نحوه تعامل دولت سازندگی با رسانه‌ها گفت که "ما مشکل عمده‌ای با رسانه‌ها نداشتیم. انتقادات را تحمل می‌کردیم و گاهی جواب می‌دادیم. البته رسانه‌ها هم خیلی ماجراجویی نمی‌کردند. شما باید خوب بدانید چند روزنامه‌ای که در زمان من شکل گرفتند، مادر جنبش رسانه‌ای شدند."

هاشمی رفسنجانی همچنین تاکید کرد که "چندین مجله در زمان دولت من شکل گرفتند و این ناشی از فضای آزادی بود که دولت ایجاد کرده بود و هیچ وقت از طرف من به آنها تعرض نمی‌شد."

* متاسفانه به نظر می‌رسد هاشمی دچار فراموشی شده‌ است

گذشت ساعاتی از انتشار این مصاحبه کافی بود تا شورای سردبیری روزنامه "جهان اسلام"، یکی از دو روزنامه منتقد در دولت هاشمی، دست به کار شوند و سخنان او را تکذیب و ابراز تاسف کنند.

جهان اسلام که فعالیت خود را از سال 1369 به مدیر مسئولی هادی خامنه‌ای و به عنوان یک روزنامه منتقد دولت سازندگی آغاز کرده بود، پس از حدود چهار سال و با دستور مقامات دولت هاشمی، عمر کوتاهش به پایان رسید.

شاید به همین دلیل بود که شورای سردبیری روزنامه "جهان اسلام" مصاحبه هاشمی با ایسنا را این گونه جواب داد: "متاسفانه به نظر می‌رسد ایشان دچار فراموشی شده‌اند زیرا حقایق و واقعیت آنچه که در دو دولت ایشان بر رسانه‌ها و مطبوعات گذشته غیر از آن چیزی است که در این مصاحبه شرح گردیده است."

در ادامه توضیحات شورای سردبیری این روزنامه آمده است: "طی آن سال‌ها که ممانعت از فعالیت سیاسی دانشجویان و دور ساختن دانشگاه‌ها از هرگونه جنب و جوش سیاسی به دغدغه برخی افراد و جریانات سیاسی مبدیل شده بود، روزنامه «جهان اسلام» به تنها تریبون جنبش دانشجویی تبدیل گردید."

اما آنچنان که مسئولان این روزنامه از سرگذشت خود نقل کردند، درست ده سال پیش از تمجید هاشمی از برخورد خود با رسانه‌ها، از فعالیت رسانه ای بازماندند.

این روزنامه که به گفته مسئولانش "تنها تریبون جنبش دانشجویی" بود، در حالی با دستور مقامات دولت سازندگی از فعالیت بازماند که رئیس مجمع تشخیص در موضعی متفاوت، دانشجویان و دانشگاهیان را بهترین و صالح‌ترین کسانی دانسته که می‌توانند در عرصه نقد وارد شوند، پس باید با سعه‌صدر بیشتر عرصه را برای بیان ضعف‌ها و نارسائی‌ها هموار کرد.

مفهوم این موضوع را البته، شاید بتوان در جملات پایانی اعتراض شورای سردبیری روزنامه جهان اسلام فهمید: "تاسف زمانی مضاعف می‌گردید که بسیاری از رسانه‌ها بر اثر فضای سنگینی که حاکم بود حاضر نمی‌شدند مراتب اعتراض و انتقاد دست‌اندرکاران روزنامه جهان اسلام را حتی به شکل خبری منعکس سازند."


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط کوشا 88/9/2:: 8:58 عصر     |     () نظر