استارت فعالیتهای انتخاباتی جریان فتنه را چندی قبل محمد خاتمی زد که با بیان آنچه "شرط حضور اصلاحطلبان در انتخابات" نامید، به دنبال پیشدستی در فعالیتهای انتخاباتی بود.
به گزارش رجانیوز، این اقدام اگرچه با انتقاد بخشی از جریان فتنه روبرو شد و او را تا مرز خیانت به این جریان نیز پیش برد اما عمدتاً طیف هیجانی و جوانتر فتنه این نوع واکنش را برگزیدند و در یک سطح بالاتر، این برخوردها (مانند اظهارات مجتبی واحدی) در راستای پروژه در راستای پروژه پاسکاری "خاتمی و تندروها" کاملاً هماهنگ شده بود.
خاتمی و بخشهایی از جریان فتنه معتقدند که حضور نیافتن در انتخابات مجلس بهعنوان حذف کامل از صحنه سیاسی کشور است و بنابراین، باید زمینه را برای ورود بهطوری آماده کرد که بیشترین امتیاز از نظام گرفته و کمترین امتیاز داده شود.
وی و همفکرانش البته یک توهم و سوء تفاهم نیز دارند و میگویند در اثر اتفاقهای اخیر نظام نیازمند حضور اصلاحطلبان است و در این زمینه حاضر است امتیاز بدهد. اگرچه برخی از اعضای این جریان پس از واکنشهای قاطع نظیر اظهارات فرمانده سپاه، با خاتمی دچار اختلاف نظر شده و گفتهاند که در این زمینه دچار اشتباه محاسباتی شدهایم.
در عین حال، برخی از اعضای داخلی جریان فتنه در روند عادی سازی بازگشت خود و سناریوی "امتیازگیری حداکثری و امتیازدهی حداقلی" بحث "شرط گذاری" و حتی فراتر از آن، تعبیر کردن از شروط به "حق" را برای حضور در فرآیند انتخابات مطرح و از موضع طلبکارانه بهگونهای القا میکنند که گویا همه منتظر بازگشت آنها هستند و برایشان فرش قرمز پهن کردهاند.
در این زمینه، روز گذشته سید هادی خامنهای یک گام به پیش آمده و حضور اصلاحطلبان در انتخابات را یک "حق" نامید و گفت: «اگر فرصت رقابت برای انتخابات مساوی باشد، می توان در این مورد اظهار نظر کرد و در وضعیتی که فرصتها برای گقتن، پاسخ دادن به اتهامات و بیان نظرات و اندیشهها و انتقادات برابر و عادلانه باشد و بیان نظریات و انتقادات، مصون از عواقب امنیتی و قضایی و محدودیتهای دیگر باشد، میتوان شرایط مناسب برای برگزاری انتخابات را پیشبینی کرد.»
وی همچنین بدون اشاره به جنایات فتنهگران مدعی شد: «در سالهای اخیر چندین هزار ساعت علیه جریان اصلاحطلبی سخن پراکنی شده و تهمتهای شگفتانگیزی به اصلاحطلبان و منتقدان زده شده، ولی هیچ گاه مجال پاسخ گویی به آنها ایجاد نشده است. با این حال چگونه میتوان انتظار داشت که در انتخابات شرکت کنند و تن به چنین رقابتی بدهند.»
این اظهارات درحالی بیان شده که اقدامات این طیف در جریان فتنه تا اندازهای خیانتکارانه و بر مخالف مصالح عمومی بود که مردم در مقاطع مختلف به ویژه در راهپیمایی 9 دی 88، صراحتا حذف این جریان از عرصه سیاسی کشور را مطالبه کردند و بازگشت احتمالی آنان و پذیرش حضور مجدد در عرصه فعالیتهای سیاسی را منوط به عذرخواهی و اعلام مرزبندی شفاف با جریانهای برانداز و بیگانه دانستند.
واکنش انقلابی مردم به حضور سران فتنه در اماکن عمومی و استقبال از قطع ارتباطات آنان نیز یکی از نمودهای دیگر طرد این جریان از سوی افکار عمومی است.
از سوی دیگر، تجربه انتخابات مجلس هشتم نیز نشان میدهد، در همین شهر تهران، دو لیست کامل به نام خاتمی و کروبی منتشر شد اما علیرغم تبلیغات فراوان و تشکیل ستادهای متعدد، این جریان با ناکامی مطلق مواجه شد.
اگرچه هیاهوهای تبلیغاتی و رسانهای جریان فتنه در هفتههای اخیر اوج گرفته و با رفع توقیف تعدادی از نشریات این جریان -روزنامه اعتماد و هفتهنامه شهروند امروز- بر دامنه فعالیتهای رسانهای و سیاسی آنان افزوده شده اما اجماع کاملی در مجموعه نظام وجود دارد که تا قبل از اعلام موضع صریح متعلقین به این طیف در قبال فتنه و محکوم کردن صریح آن، امکان فعالیت انتخاباتی آنان وجود ندارد.
در این زمینه همچنین استدلال میشود که چون این جریان در انتخابات ریاست جمهوری دهم به ساختارهای قانونی و لوازم انتخابات پایبند نماند و بهدنبال شکست، مدعی تقلب در انتخابات شد، در حال حاضر باید اقرار کند که در سال 88 به مردم دروغ گفته و بیجهت با طرح "دروغ تقلب"، موجب هتک حیثیت نظام شده است و اکنون با اذعان به این مسئله قصد فعالیت سیاسی در چارچوبهای قانونی را دارند و در ضمن تعهد کنند که دیگر اقدامهای قبلی را تکرار نکنند.
در غیر اینصورت، اصرار بر بازگشت به رقابت سیاسی در چارچوب ساختارهایی که آنها نظام را بر همین اساس متهم کرده بودند، به معنای این است که این جریان بار دیگر پروژه آشوب را در دستور دارد و در عین حال، اساس کار خود را بر دروغ قرار داده است.
از سوی دیگر، حتی با اعلام برائت از سران فتنه نیز -مانند اقدامی که مصطفی کواکبیان و برخی از نمایندگان فراکسیون اقلیت مجلس انجام دادند- باز هم فرش قرمزی برای حضور آنان در انتخابات مجلس پهن نیست و مردم نشان دادهاند که دیگر علاقهای به مباحثات و مجادلات بیهوده سیاسی ندارند و به کسانی رای میدهند که به دنبال افزایش و ارتقای مناسبات زندگی اجتماعی خود باشند.
به نظر میرسد اقدامات رسانهای اخیر و فعالیتهای تبلیغاتی اصلاحطلبان که در هفتههای اخیر به شدت پررنگ شده، بیشتر از آنکه بر پایه معادلات سیاسی و فعالیتهای حزبی باشد، نوعی بازیابی و احیای پروژه "فشار از پایین، چانهزنی از بالا" است که به دنبال فضاسازی روانی برای احیای مجدد اصلاحات پس از فتنه 88 است.
نوشته شده توسط
کوشا
90/4/23:: 11:5 عصر
|
() نظر